MIT: R&D-samenwerkingsprojecten

Ben je mkb’er en van plan om met andere mkb’ers samen te werken om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? Dan willen we je graag attenderen op de subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten binnen de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

Een mkb’er kan namens een samenwerkingsverband een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject. Deze moet gericht zijn op het ontwikkelen van een nieuw product, productieproces of dienst. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimenteel onderzoek. Waarbij het samenwerkingsverband bestaat uit minimaal 2 mkb’ers.

Aanvraagperiode

Tot 13 september 2022 is het mogelijk om een aanvraag voor een MIT-samenwerking in te dienen. Je dient in bij een van de regionale loketten. Bij het RVO-loket kunnen alleen aanvragen ingediend worden voor R&D-samenwerkingsprojecten die regio-overschijdend zijn. Een project is regio-overschrijdend, als de opgetelde projectkosten van de penvoerder en de deelnemers die in dezelfde regio als de penvoerder zijn gevestigd, minder dan 50% bedragen van de totale kosten.

Wees er op tijd bij!

In het verleden hebben we vaak gezien dat bedrijven door de zomerperiode vaak in moeilijkheden komen bij het aanvragen van de MIT-samenwerking. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met de aanvraag! We kunnen je – indien nodig – hier ook bij assisteren. Onze slimme vogels zijn bereikbaar via 085 – 076 13 69 !

Print Friendly, PDF & Email