Subsidie ‘Zonnig Zuid-Holland’ uitgebreid

De subsidieregeling ‘Zonnig Zuid-Holland’ is uitgebreid. Naast subsidie voor zonnepanelen op grote daken is er nu ook subsidie voor zonnepanelen op waterbassins en parkeergarages. Tot eind 2023 is €3,5 miljoen beschikbaar voor de subsidieregeling.

De subsidieregeling ‘Zonnig Zuid-Holland’ loopt tot eind 2023 en is bedoeld voor zonnepanelen in combinatie met een nieuw te bouwen constructie op een parkeerterrein of waterbassin. Ook kan de subsidie gebruikt worden voor het versterken van daken om er zonnepanelen op te plaatsen, voor asbestverwijdering, de aanschaf van lichtgewicht zonnepanelen voor grote daken en het beschikbaar stellen van daken aan energiecoöperaties.

De subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland is onderdeel van het aanvalsplan zon, waarmee de provincie Zuid-Holland kansen en knelpunten voor zonne-energie oppakt en aanpakt. Veel partijen maakten al gebruik van de steun van de provincie. Ze hebben hun dak laten versterken voor zonnepanelen of hun dak beschikbaar gesteld aan een energiecoöperatie: van bakkerijen tot sportclubs en scholen.

Print Friendly, PDF & Email