Extra vergoeding voor leerwerkbedrijven

Bedrijven in de metalektro, metaalbewerking en technische installatiebranche krijgen fors meer subsidie voor mbo-studenten in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Via de desbetreffende opleidingsfondsen (OOM, OTIB en A+O Metalektro) kan de extra subsidie worden aangevraagd. De hoogte van het bedrag verschilt per opleidingsfonds.

Een BBL-studie is een combinatie van werken en leren, waarbij de student in dienst is van een erkend leerbedrijf. In deze crisistijd vinden de opleidingsfondsen OOM, OTIB en A+O Metalektro het belangrijk om bedrijven te ondersteunen en te helpen om hun talenten binnenboord te houden.

Kijk voor meer informatie over de extra subsidie en andere ondersteunende maatregelen op de websites van de desbetreffende fondsen:

  • Stichting OOM voor bedrijven die vallen onder de CAO metaalbewerking.
  • OTIB voor bedrijven die vallen onder de CAO technische installatiebranche.
  • A+O Metalektro voor bedrijven die vallen onder de CAO metalektro.
Print Friendly, PDF & Email